VERVEEL JIJ JE IN QUARANTAINE? MET DEZE TIPS NIET MEER!

In december brak het COVID-19 virus uit in Wuhan, China. Sinds 28 februari is het virus ook in Nederland. 28 april heeft de regering maatregelen getroffen: evenementen zijn gecanceld, mensen werken thuis en iedereen wordt opgeroepen contact met anderen zoveel mogelijk te mijden (social distancing). Tot 1 september zijn er geen evenementen (R.I.P. het festivalseizoen ;( , tot 20 mei blijven alsnog alle kappers en horeca etc. gesloten. Het coronavirus heeft ons in de greep en laat ons voorlopig nog niet los.

Quarantaine kan veel stress, paniek en angst met zich meebrengen. Dáárom is het belangrijk om voor jezelf een routine at home te creëren. Wij mensen houden van structuur, het geeft een ritme en duidelijkheid, zodat je weet waar je aan toe bent en je door blijft gaan. Natuurlijk kun je ook een dagje even he-le-maal niks doen in, maar als het iets is wat wij je willen aanraden, dan is dat om niet om tot 1 september in je bed te blijven liggen!

Hoe kom jij de quarantaine door en welke activiteiten hebben wij als tips voor jou?

1.    Het écht lezen van een boek

Veel van ons zijn altijd druk en hebben soms niet eens de tijd voor het lezen van een boek. Althans, dat zeggen ze.. Maar je kan altijd tijd maken voor iets wat je echt wilt! Ik merk bij het lezen van boeken dat ik vaak bepaalde quotes of punten onthoud en deze meeneem in mijn eigen handelen of in de adviezen die ik geef aan bijvoorbeeld vriendinnen. Neem nou eens de tijd om écht een boek te lezen, pak er je notitieboek of schriftje bij en schrijf alle dingen op die je aanspreken en die je zou willen onthouden of willen gebruiken in het dagelijks leven. Dit is ook een makkelijke manier om bij te houden wat je uit een boek wilt halen en wat je leert en meeneemt uit een boek.

2.    Klusjes waar je normaal geen tijd voor hebt (of zegt geen tijd voor te hebben)

 Denk hierbij aan het uitruimen van je kast, je muzieklijst updaten, je CV bijwerken, alle schoenen in je kast schoonmaken, items uit je kast verkopen vanuit huis, foto’s van je telefoon overzetten op je harde schijf, je make-up stash uitruimen en sorteren, foto’s uitprinten.  Het zijn allemaal van die kleine dingen die je heel graag wilt doen, maar toch echt niet doet. HONEY! Now is the time.

3.    Selflove <3

We kunnen helaas geen bezoekje meer brengen aan de sauna, huid en massagesalons. Wat we wel kunnen: Bringing the spa to our bathroom! Denk hierbij aan het vijlen, knippen en lakken van je nagels, leren hoe je eigen haar zelf kan knippen of een DIY gezicht en haarmaskers maken. Maar ook het waxen van je snor of die gegroeide unibrow! Maak het boven alles gezellig voor jezelf met wat kaarsen, wierrook of je favoriete muziek! Er zijn kortom dus heel veel mogelijkheden. Een selfcareday dat is niet alleen goed voor wat je op dat moment aanpakt maar ook voor je mind, het geeft je rust en je zorg voor jezelf, wat weer onschatbare waarde heeft voor je selflove. Win- win dus!

4.    Het houden van een serie/film marathon.

Dit is er één die iedereen nu waarschijnlijk al doet of heeft gedaan. But did you make it special? Geef wat extra flair aan je marathon door er echt een uitje van te maken. Leg bijvoorbeeld het matras voor de tv, licht wat kaarsjes, maak je eigen popcorn en andere lekkere snacks. Maak er echt een momentje van, zodat je het kijken van series/films weer gaat waarderen. Weet je nog vroeger? Toen je na school allemaal niet kon wachten om naar huis te gaan en totally spice te kijken, ja dát gevoel dus.

5.    Beweeg!

Als er iets is wat belangrijk is, dan is het dat wij als mensen beweging nodig hebben. Wist je dat je zo’n 1,5 kilo spiermassa per dag verliest na een hele dag in bed te hebben gelegen (wow!). Bewegen dus! Als dit alles voorbij is wil je je nog fit voelen en zijn. Je kan thuis zóveel oefeningen doen, YouTube staat er vol mee en er bestaan tegenwoordig duizenden apps die je hier maar al te graag helpen fit te blijven! Wandelen, fietsen, skeeleren (heel leuk!), fitness, het maakt niet uit, zolang je maar beweegt!

6.    Mediteren

Het brengt balans en rust en dat is wat precies wat je nodig hebt in deze tijd. Mediteren kan gevoelens van angst, paniek stress verlichten en zelfs doen wegnemen. Opnieuw een moment om je rust te pakken! Trek comfortabele kleding aan, steek wat kaarsen aan, laat wat wierrook roken, zet ontspannende muziek op en relax! Als je niet zo goed weet hoe je moet beginnen met mediteren, dan raad ik je om te beginnen met ademhalingsoefeningen of een bodyscan. Geen idee waar ik het over heb? Youtube is your best friend.

7.    Spelletjes

Gamenight! We hebben het niet alleen over PlayStation of x-box spelletjes. Er zijn héél veel soorten spellen. Denk aan computerspellen, bordspellen, kaartspellen, online spellen en ga zo maar door. Het spelen van een bordspel of computer game kan een nostalgisch gevoel geven, enjoy your childhood memories again!

Welke tips heb jij om de quarantaine te overleven?  Laat het ons weten!

Volg jij ons al op Facebook en Instagram?

Liefs, take notes

Prev Item