#GOALS

1.  Herontdek je kleding

In plaats van kledingstukken, die niet onmiddellijk joy opwekken weg te gooien (weet je nog, Marie Kondo), kun je sommige stukken ook een tweede of derde kans geven. Volgens Elizabeth L. Cline, auteur van het nieuwe boek The Conscious Closet, is het een kans om te herontdekken wat je hebt. “Het meest duurzame item in je kast is natuurlijk een kledingstuk die je al bezit”, aldus Cline.

2.  Zorg ervoor dat je kleding in goede staat is

Om de kans te vergroten dat de kledingstukken die je weg doet een nieuwe eigenaar vinden, is het belangrijk dat ze in goede staat zijn. Zorg er dus voor dat je items zijn gewassen en dat vlekken zijn schoongemaakt. Kijk ook naar kleine reparaties zoals het aannaaien van losse knopen. Een kleine moeite die ervoor zorgt dat items een tweede leven vinden in een andere kast in plaats van op de vuilnisbelt.

Zien: meer ruimte in je kast creëren? Zo vouw je je kleding het best op 

Ad

LEARN MORE

KLIK OM HET DEMPEN OP TE HEFFEN

3.  Geef je kleding een tweede leven

De beste manier om ervoor te zorgen dat je kleding niet wordt weggegooid, is door het te verkopen. Waardevolle items kun je doorverkopen via Designer-Vintage. Zo neem je verantwoordelijkheid door het item een nieuw leven te geven én verdien je wat geld terug, win-win! Glamour’s Saskia is al fan: “Designeritems leuken mijn kast op! Sure, ik betaal me arm. Maar ze zijn duurzaam: beter gemaakt en van goede kwaliteit. Ik doe er dan ook langer mee. Het zijn meestal klassiekers. Als ik een designeritem toch zat ben, omdat het een show piece betreft, dan verkoop ik ‘m gewoon door. En vaak nog mét winst ook!,” aldus Sas. Lees gauw verder om al haar resell-geheimen te ontdekken

Prev Item Next Item